Werkgebied

werkgebiedMinas Gerais (letterlijk: Algemene Mijnen) is een van de 26 deelstaten van Brazilië. De staat is 19 keer zo groot als Nederland en heeft bijna 20 miljoen inwoners.

Vroeger was de hoofdstad Ouro Preto (letterlijk vertaald: zwart goud), waar in de 18e eeuw zóveel goud werd gevonden dat het goedkoper was als zilver.

Nu is de hoofdstad Belo Horizonte, een metropole met zo’n 2,5 miljoen inwoners.

De provincie is koploper in de toename van armoede. Veel werkloze ouders raken door alle ellende aan de drank. Hun kinderen worden verwaarloosd, zijn ondervoed en gaan niet naar school.

De BEM werkt vanuit Sabinópolis, zo’n 280 kilometer, ofwel 5 uren rijden, van de hoofdstad Belo Horizonte, in een gebied zo groot als de provincie Utrecht.

In dit gebied zijn veel wegen nog slecht, steil en niet verhard. In de regentijd is het praktisch onmogelijk om sommige dorpjes te bereiken. Gelukkig zijn de grote, doorgaande wegen wel geasfalteerd, maar slecht onderhouden.

Het gebied, dat begroeid is met lage bossen, en met hier en daar weilanden en wat akkers, is erg heuvelachtig en zeer dun bevolkt.

Share