Brazilie

brazilie1Brazilië is een schitterend land dat in de toeristische folders beschreven wordt als het land van prachtige witte zandstranden, schitterende natuur met de mooiste bloemen en vogels, overheerlijke tropische vruchten en bijzonder rijke bodemstoffen, zoals: goud, zilver, diamanten en andere edelstenen. Een soort paradijs op aarde…

Het probleem is echter dat ondanks de groeiende economie nog steeds teveel geld in te weining handen is en dat vooral in het binnenland nog steeds veel mensen in diepe armoede en ellende leven.

Er  is een wettelijke leerplicht, maar het staatsonderwijs (4 uren per dag met veel huiswerk voor thuis) is abominabel slecht zodat veel kinderen een enorme leerachterstand hebben ten opzichte van leeftijdsgenootjes die naar (betaalde) privéscholen gaan. 

Momenteel werken 554.000 kinderen in de leeftijd van 5 tot 13 jaar gemiddeld 17 uren per week om naast hun studie toch wat geld te verdienen. Ze krijgen daar 60 euro per maand voor. Wèl gaan ze daarnaast dagelijks naar school*.

brazilie2_thumbBrazilië is 240 keer zo groot als Nederland en is qua grootte het vijfde land van de wereld.

*Bron: Instituto Brasileiro de Geografia e Estatística

Share