Een weg in de woestijn

Van links naar rechts: Oscar, Trijnie, Nico en Daniel

Toen Nico en Trijnie in 1967 hun zendingswerk begonnen in SabinĂ³polis en omstreken, zat niemand daar eigenlijk op te wachten. Sterker nog, de mensen hebben geprobeerd hen uit het dorp te verdrijven, mannen met stokken, en de pater liep voorop! Nico zei toen dat ze hem het stadje uit konden gooien, maar dat hij er binnen 5 minuten weer terug zou zijn, omdat God hem daar naar toe had gestuurd!

Nu, meer dan 50 jaar geleden groeten de mensen Nico en Trijnie met respect, wanneer ze hen op straat passeren. Nu, ruim een halve eeuw later zien we de mensen op straat die hen nawijzen en zeggen: “Sinds deze mensen hier zijn komen wonen lopen er geen kinderen meer bedelend langs de deuren…”

God heeft een weg gemaakt in de woestijn en rivieren in de wildernis. Hij gaf een nieuw begin aan mensen die vroeger dronken over straat zwalkten. Hij maakte gebroken gezinnen weer heel en leerde de mensen om opnieuw te dromen…

Share