De kleine Ana…

Zoals alle abonnee’s van de Berichtjes uit het Kindercentrum* vorige maand al konden lezen (en d.m.v. het filmpje al konden zien!), zit de zomervakantie er weer op en draaien de Kindercentra weer op volle toeren.
Ook zijn er in elk van de 7 Centra weer nieuwe kinderen ingestroomd en een dieptriest berichtje bereikte mij deze week over een van die nieuwe kinderen, ik zal haar Ana noemen. Ana is een prachtig, perfect meisje van 7 maanden. Haar moeder Alana, is nog maar 15 jaar en heeft dit kindje niet uit een kortstondige, amoureuze relatie, maar werd stelselmatig misbruikt door haar vader. Juist, de vader van dit kind is tevens haar opa…
Gelukkig was de oma zo wijs om onmiddelijk haar man aan te geven (veel vrouwen durven dit niet uit angst alle vermeende zekerheden kwijt te raken) en die zit nu ergens ver weg zijn welverdiende straf uit.
Alana en haar moeder zijn heel blij dat de kleine Ana elke dag opgevangen wordt in het Kindercentrum, want zo kan oma de kost verdienen en Alana haar opleiding vervolgen, vol hoop op een betere toekomst!

Share