De beste dag van de week

Boven op de top van de armste wijk in Sabinópolis staat het Community Center “Nova Pousada”. Om er te komen moet je een eind over de kam van de heuvels rijden. Hoe hoger je komt, hoe slechter het plaveisel wordt, totdat er alleen nog een zandweg overblijft die òf enorm veel stof doet opwaaien òf je laat glibberen van de modder, afhankelijk van het seizoen. Hier en daar zie je een groep hangjongeren blowen en drinken. Veel van de huisjes hier zien er aan de buitenkant nog redelijk uit, maar zodra je binnenkomt staart de armoede en chaos je met holle ogen tegemoet…
Door de week vinden er in het Centrum verschillende activiteiten plaats voor jong en oud. Maar zondags is het een speciale dag want dan is er de Bijbelclub, iets waar veel kinderen, maar zelfs ook hun (vaak nog jonge) ouders, de hele week naar uit zien!
Als om half tien het hek opengaat stromen tientallen kinderen naar binnen en kan het feest beginnen. Uit volle borst en met veel beweging worden de liedjes gezongen. Na het zingen worden de kinderen verdeeld in drie leeftijdsgroepen om naar een mooi bijbelverhaal te luisteren en kleurrijke werkjes te maken. En als afsluiting krijgen ze nog iets lekkers.

Het team is enthousiast om aan deze groeiende groep kinderen (het zijn er inmiddels meer dan honderd!) het evangelie in woord en daad door te geven zodat ze redding en hoop op een goede toekomst kunnen ontvangen.
En als deze kinderen dan halverwege de week al tegen je zeggen: “Ik kan niet wachten tot het zondag is!”, dan kan je dag niet meer stuk.

Share