Vrij!

Hij was een gevreesde crimineel, handelde in drugs en had al heel wat overvallen gepleegd. Op het moment dat hij een aantal straffen uit moest zitten, vluchtte hij, legde te voet 130 kilometer af en kwam uiteindelijk terecht op het eiland Itaparica in de provincie Bahia waar hij op straat ging leven. Daar beging hij de fout om zonder het te weten exact in het prachtige strandhuis van het hoofd van de politie in te breken en een flink aantal kostbare stukken te stelen. Onderweg zei IETS in hem echter dat hij alles terug moest brengen, wat hij onmidddellijk deed. De volgende dag werd hij naar aanleiding van de videobeelden opgepakt, maar omdat de bewaking van het landgoed kon bevestigen dat hij alles teruggebracht had werd hij de volgende dag weer vrijgelaten. Hij was zo opgelucht dat hij zei dat hij de eerste de beste kerk in zou gaan en dat was exact de zendingskerk in Mar Grande waar ze elke morgen van 6 tot 7 uur bidstond hebben! Hij werd uitgenodigd voor de avonddienst en daar gaf hij z’n leven over aan God.
Dat is nu meer dan een jaar geleden en hij is een enorm toegewijde christen geworden, een zegen voor iedereen! Drie maanden nadat hij tot geloof was gekomen ging hij eerlijkheidshalve terug naar de stad waar hij nog een aantal straffen uit moest zitten, maar daar kon men geen enkele aanklacht meer tegen hem vinden.
Hij was vrij!

(op Itaparica komen regelmatig mensen tot geloof en onlangs deden weer een aantal mensen belijdenis van hun geloof en werden gedoopt)

Share