Slechts een eenvoudig lichtje

Diep in het binnenland, zo’n 17 kilometer van Sabinópolis, ligt het gehucht Correntes Canoas, een gebied met verspreid over het landschap een aantal afgelegen huisjes.
Hier woont ook de eens zo aan de drank verslaafde Sebastião, waar we begin dit jaar over schreven: de eerste christen in de streek.
Omdat Sebastião een levend getuigenis is, zijn de mensen zeer geïnteresseerd om het evangelie te horen. En omdat er in de verre omtrek geen enkele kerk is gaat er elke 14 dagen een team heen uit Sabinópolis om het Woord van God bekend te maken, terwijl anderen wekelijks voor deze plaats bidden.
Vijf mensen zijn er al tot geloof gekomen tijdens de huissamenkomsten en de afgelopen keer kwam er een onbekende man uit de buurt op af die na afloop vroeg of de volgende bijeenkomst in zíjn huis kon worden gehouden.
Het is geweldig om te zien wat een honger deze mensen, die naar eigen zeggen nooit echte blijdschap of vrede hebben ervaren, hebben naar Gods liefde en zegen!
En Sebastião? Elke zondag rijdt hij op zijn ouderwetse fiets de 17 kilometerlange onverharde weg door de wildernis om naar de kerkdienst in Sabinópolis te komen. Hij wil geen samenkomst meer missen!

Share