Renato blikt terug

“Ik kom uit een straatarm gezin waar we met z’n allen in een piepklein modderhuisje met een lekkend dak woonden. M’n vader dronk veel; pure ellende. Maar op een dag bekeerde hij zich en spoedig daarna werd het Kindercentrum in onze woonplaats gebouwd waar ik met m’n broertjes en zusjes elke dag heen mocht. Wat waren we blij! Lekker eten, nette kleding, een verfrissende douche, schone lokalen en ontzettend vriendelijke leidsters!
Na het Kindercentrum stroomde ik door naar het Jeugdcentrum. In beide projecten heb ik ontzettend veel geleerd en op m’n veertiende nam ik een beslissing voor Jezus. In mijn tienertijd wilde ik echter graag allerlei avonturen beleven en de verleiding was groot om illegaal naar de VS te gaan, wat velen hier doen om een smak geld te verdienen; een levensgevaarlijke reis via de woestijn in Mexico. Ik had zelfs de vliegticket al gekocht, maar God gaf mij geen rust en ik ben niet gegaan.

Nu ben ik 36, gelukkig getrouwd en vader van 3 prachtige kinderen. In mijn woonplaats zit ik in de gemeenteraad van waaruit ik veel goeds kan doen voor arm en rijk en ik verdien een goed salaris. Alles wat ik nu vanuit mijn functie voor de bewoners mag doen heb ik geleerd in de hulpprojecten van de zending en daar ben ik erg dankbaar voor!”

Share