Pasen is meer dan chocolade-eieren

IMG_8695De winkels hingen er weer vol van vorige maand, vooral ook hier in Brazilië: chocolade eieren voor de pasen! En je wilt niet weten wat het prijskaartje van zo’n gemiddeld ei is… Ook in Nederland groeien veel kinderen op met het idee van gekleurde eieren, een paashaas en gewoon wat gezelligheid. De kinderen in Euxenita, een piepklein dorpje op ongeveer 20 minuten rijden vanaf Sabinópolis hebben geprobeerd om het ware verhaal van Pasen in beeld te brengen door middel van dit filmpje. En of ze er ook in geslaagd zijn? Beoordeel dat zelf maar! Zelf hadden ze er in elk geval het grootste plezier in om even te acteren in een echte film! Ik was erbij toen ze de premiere van hun eigen productie mochten bijwonen en zag de glunderende gezichten van deze kinderen en tieners, elke keer als ze zichzelf in beeld zagen komen. Een van onze medewerksters heeft er dagenlang een hele klus aan gehad, maar het resultaat mag gezien worden!

Share