Jeugdcongres 2015

IMG_4042In Sabinópolis liepen de afgelopen dagen de mensen zwalkend door de straten, bedwelmd door de drank, het was tenslotte carnaval en dat is vooral in Brazilië een feest waarbij alle remmen los gaan. Maar net iets buiten het dorp, ongeveer drie kilometer verderop heeft de BEM een conferentieoord dat ruimte biedt aan wel 200 mensen. Een geweldig plekje waar we regelmatig trainingsweken houden voor de voorgangers en sociale werkers van de verschillende dorpen en stadjes rondom Sabinópolis. En dan zijn er natuurlijk nog de kinderkampen en – last but not least – vakantieweken voor alleenstaande vrouwen, meestal weduwen. Dit weekend was het ook weer feest, we hadden namelijk het jaarlijkse jeugdcongres met zo’n 150 jongeren die bij elkaar kwamen vanuit alle plaatsen rondom om met elkaar plezier te beleven op een heel andere manier! Naast sport en spel – er werd zelfs een prachtige wisselbeker uitgereikt aan het winnende voetbalteam – werden IMG_4144er allerlei leuke activiteiten gehouden. Ook waren er dagelijks samenkomsten waarbij gezongen werd en bijbelstudies werden gehouden. Het waren maar een paar dagen, maar op dinsdagochtend, toen er afscheid moest worden genomen kwamen de tranen, wat een belevenis… Ik had het voorrecht om met mijn camera het één en ander vast te leggen en heb er het volgende beeldverslag van gemaakt!

 

 

 

Share