Vrij om het verschil te maken

foto 2a“Het waren geweldige dagen waarin we dingen konden leren, maar ook veel momenten hadden waarin uitbundig werd gelachen”, “Vanaf het begin tot het einde raakte dit bijzondere evenement mijn hart”, “Door middel van de Small Groups werden we uitgedaagd intensief om te gaan met jongeren die we helemaal niet kenden. Best eng, maar bij het afscheid merkten we hoe we naar elkaar toe waren gegroeid”

Onlangs vond het jaarlijkse 4-daagse Jeugdcongres weer plaats in Sabinópolis waar meer dan 200 jongeren uit alle streken naar toe kwamen. Thema was: “Vrij om het verschil te maken”. De jonge mensen werden uitgedaagd om iets te betekenen voor hun eigen leeftijdsgenoten, om anders te durven zijn als de talloze slechte voorbeelden die ze in hun leven hadden gezien en om sterk te staan in hun geloof.

Er waren talrijke serieuze en minder serieuze momenten en iedereen genoot ervan om samen met elkaar op te trekken en anderen te leren kennen.

Hoogtepunt was het bezoek aan de armste wijk van het dorp, Nova Pousada, waar de veelal verlegen jongeren vrijmoedig in gesprek gingen met de bewoners en hun best deden om iets voor deze vermoeide, gedesillusioneerde mensen te betekenen.foto 2b

En prachtig was het om te zien dat twintig congresgangers zich opgaven als “Amigo van de BEM” en op deze manier de hulpprojecten financiëel gaan steunen.

Één van de vele commentaren die we hoorden na afloop van het jeugdcongres:
“Ik vond het een geweldig weekend waar ik uitgedaagd vandaan kwam om mijn houding te verbeteren zodat God meer zichtbaar wordt in mijn leven”

Share