Nieuwe CD Daan Kroeze: “Vleugels”

Daan1Het is ruim vier jaar geleden dat het album ‘Onverklaarbaar Bewoond’ van Daan Kroeze uitkwam. Vorige week verscheen een nieuwe plaat: Vleugels. De cd bevat Nederlandstalige gospels, vaak geschreven op basis van Bijbelteksten. Een gevarieerde cd met warme vocalen en een heldere boodschap.

In de afgelopen vier jaar is er veel gebeurd. Daan: ‘De oudste dochter van mijn beste vrienden, Esther, overleed in 2009 op 23-jarige leeftijd totaal onverwacht binnen enkele dagen. Ze was net drie maanden getrouwd en volgende een opleiding aan de CHE in Ede.’ Deze gebeurtenis heeft het leven van Daan op z’n kop gezet. Daan: ‘Ze was een prachtig kind van God! En ineens is het voorbij. Wat een klap. Heer, hoe kan dat nou? Hebt U zich vergist?’
Een periode van vragen en nog eens vragen volgde. Allereerst bij haar man, haar ouders, haar zussen, familie en vrienden. Maar ook bij Daan. Twee jaar lang kwam er daardoor geen nieuw lied in hem op, en dat is lang voor een liedjesschrijver. Hij stopte zelfs een tijd met optredens en zocht de rust.
En toen hij het eigenlijk niet meer verwachtte, gebeurde er iets. Het was of de Heer hem optilde en hij net iets verder kon kijken. Daan: ‘Alsof ik heel even ver boven mijn vragen zweefde en het leven in het perspectief van de eeuwigheid mocht zien.’
Daan schreef naar aanleiding van deze ervaring het nummer ‘Vleugels’. Dit lied werd ook de aanleiding tot het maken van dit nieuwe album ‘Vleugels’. Het album is opgedragen aan Esther.
In 2012 startte hij met de opnames van dit splinternieuw album ‘Vleugels’. Tussendoor laste hij pauzes in, om zo in alle rust aan de nieuwe nummers te kunnen werken. De nieuwe plaat bevat originele Nederlandstalige gospels, net als bij de vorige cd’s vaak geschreven op basis van Bijbelteksten gecombineerd met eigen ervaringen. Het is een gevarieerde cd met warme vocalen en een heldere boodschap. Alle instrumenten zijn authentiek ingespeeld. Sfeervolle opnames en creatieve arrangementen.
Daan2Daan Kroeze is geen onbekende in de provincie Groningen. Hij werkte mee aan diverse formaties en cd-producties, vaak op de achtergrond. In het dagelijks leven was hij eerst vormgever bij een drukkerij, momenteel heeft hij een baan in de zorg.
Daan Kroeze: “In het begin van de jaren tachtig was ik zanger en bassist van gospelband Amnesty. In die tijd was er een bloeiend ‘koffiebar-circuit’. Dat hield in dat we ’s zaterdags van koffiebar naar koffiebar reisden. ’s Zondags waren er de evangelisatiediensten in allerlei kerken. We hadden soms zo’n 85 optredens per jaar. Een hoogtepunt was onze lp ‘Arendjong’, waarmee we een beetje bekendheid kregen op radio en tv. Ook het optreden op het Christian Artists-festival op de Bron in Dalfsen (1982) was een geweldige ervaring. Ruim tien jaar later werd ik zanger in de vooral vocale groep Vokano. Vier mannen en een gitaar. We hebben toen de cd ‘Broodnodig’ uitgebracht.
Na een paar jaar van rust werd ik tien jaar geleden opnieuw in de gelegenheid gesteld een cd op te nemen. Een vriend stimuleerde me om toch eens díé nummers op te nemen die nog ‘ergens op de plank lagen’. Zo ontstond de cd ‘Eeuwige Rots’. Deze opname kon mede tot stand komen door de medewerking van bevriende muzikanten uit mijn omgeving. Uit deze groep vrienden is een band ontstaan waarmee ik nu al weer een paar jaar rondreis. De tweede cd ‘Nu is het de tijd’ was al gauw een feit. Later verschenen deze cd’s samen als het dubbelalbum ‘Opnieuw en opnieuw’ en vier jaar geleden dus het album ‘Onverklaarbaar Bewoond'”
Daan Kroeze stelt een deel van de opbrengst van zijn cd’s beschikbaar voor het werk van de Evangelische Zending Brazilië (EZB).
Alle nummers zijn geschreven en gecomponeerd door Daan Kroeze.
Titel: VLEUGELS
Artiest: Daan Kroeze
Nummer: EM51144
EAN: 978-94-91888-04-5
Prijs: € 14,50 (+ € 1,80 verzendkosten)

Klik hier om de CD in onze webshop te bestellen!

(Overgenomen van www.christelijknieuws.nl)

Share