New Day Impact

Projectreis Brazilie - Sabinopolis

Als zendingsorganisatie BEM zijn wij voornamelijk afhankelijk van sponsors en partners, mensen die mee willen denken, acties ondernemen en samen met ons de schouders onder het werk willen zetten. In dit kader zijn wij dan ook bijzonder enthousiast over onze nieuwe partners van de stichting New Day Impact uit Apeldoorn die ons enige tijd geleden bezochten en geraakt werden door het werk van de BEM dat inmiddels alweer 45 jaar bestaat en in het binnenland van de braziliaanse staat Minas Gerais werkzaam is in een gebied zo groot als de provincie Utrecht. Door de jaren heen werden vele honderden levens veranderd, families hersteld, mogelijkheden en kansen gecreëerd voor de allerarmsten en hoop gegeven aan de vele kansarme mensen in deze streek, hoop op een betere toekomst. New Day Impact helpt ons hierbij en daar zijn wij bijzonder dankbaar voor. Onder andere helpen zij ons op dit moment met de bouw van een nieuw huisje voor één van de armste gezinnen uit de wij Nova Pousada. Ook krijgt het kindercentrum in Materlândia een nieuw dak dankzij de hulp van stichting New Day Impact! Hieronder laten wij hen even zelf aan het woord:

 

Projectbezoek BEM Brazilie 8-15 maart

“Een flitsbezoek aan de projecten van de BEM in en rond Sabinopolis in Brazilie bracht ons in contact met het mooie werk van de BEM en de prachtige en gedreven mensen die binnen de projecten werken. Markus Wegert, Paul de Lange en Marianne van Veldhuizen bezochten namens New Day Impact projecten in Sabinopolis en in omliggende dorpen zoals Materlandia en Rio Vermelho. Het werken met kinderen neemt een belangrijke plaats in: kindercentra verzorgen kinderopvang voor de meest kwetsbare kinderen. Ze worden daar 5 dagen per week liefdevol opgevangen en krijgen een maaltijd, een douche en veel verschillende activiteiten. Oudere kinderen gaan vanuit de kindercentra een dagdeel naar school. Daarnaast initieert de BEM andere projecten zoals een huizenbouwproject in Eugenita: 10 gezinnen krijgen daar een nieuw huis waar de hele gemeenschap bij betrokken is en voor inzamelt. We kijken terug op een bijzondere tijd in Brazilie.

Op de foto staan we voor het gasthuis van de BEM in Sabinopolis samen met Regiane Langeveld: onze steun en toeverlaat en onze tolk! Regiane komt zelf uit Sabinopolis maar heeft haar hart verloren aan Lotar uit Apeldoorn. Bijzonder dat zij ons kon begeleiden: iemand die de projecten van de BEM van binnenuit kent!”

 

De Koningin Juliana School in Apeldoorn helpt mee!

Foto: New Day Impact gaat voor het nieuwe schooljaar opnieuw een samenwerking aan met de Koningin Juliana School in Apeldoorn! Na de

New Day Impact gaat voor het nieuwe schooljaar opnieuw een samenwerking aan met de Koningin Juliana School in Apeldoorn! Na de "slapen in een doos" actie voor Albanie in juni 2012 gaat er in het nieuwe seizoen gespaard worden voor Brazilië! Vanmorgen mooie plannen gemaakt – nu aan de slag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Basisschool ‘t Mozaiek loopt (warm) voor Brazilie!

Vandaag mochten we een cheque in ontvangst nemen van 1200 € !! Bedankt Mozaiek! Zie hieronder de foto’s:

969518_10152979855725277_1430785230_n999490_10152979855700277_624292641_n1009780_10152979856005277_5641842_n1044142_10152979855755277_1311490166_n

Share