Schrijf eens een kaartje!

Vandaag nemen wij u mee naar Rio Vermelho. Het ligt een uur rijden van Sabinópolis en heeft ongeveer 8100 inwoners. In het dal ligt het centrum van het dorp waar de redelijk “beschaafden” wonen, op de heuvels rondom staan de stenen huisjes van de minderbedeelden en op de hellingen van de hoogste heuvels staan de gammele hutten van de allerarmsten; daar is geen riolering, geen stromend water en slechts enkelen hebben electriciteit. De leefomstandigheden zijn er erbarmelijk.

Gelukkig staat middern in deze wijk het Kindercentrum waarFoto 2 de ouders hun kinderen elke dag heen kunnen brengen; er worden 170 kinderen opgevangen.

De grootste problemen in deze wijk zijn: drank- en drugsverslaving, drugshandel, huiselijk geweld, sexueel misbruik van kleine kinderen, sexuele uitbuiting van tieners (door de “beschaafden” uit het dorp), gebroken gezinnen en extreme armoede (22% moet rondkomen van 56 euro per maand; en 23 % moet overleven met 28 euro per maand).

De EZB heeft een enthousiaste gemeente in het centrum en sinds kort ook in de armenwijk. Het team van de kerk en het Kindercentrum staan dagelijks voor enorme uitdagingen en hebben uw gebed heel hard nodig!

Hun gebedsverzoek aan u is:

  • id mee tegen het fysieke geweld en het sexuele misbruik dat de levens van zoveel kinderen dreigt te verwoesten
  • bid voor voor gezondheid, moed en geestelijke kracht voor het team
  • bid voor het werk onder tienermoeders dat sinds kort is gestart
  • bid dat het evangelie het verschil gaat maken in deze duistere wijk

Stuurt u dit team eens een bemoedigend kaartje? Dit is het adres:

Equipe de Rio Vermelho
C.P. 21
39.750-000 Sabinópolis MG
Brasil

Share