Groetjes uit het kindercentrum

foto 3Guilherme was een ventje van 2 toen hij voor het eerst naar het Kindercentrum in Carmésia kwam. Het was een broodmager ventje en hij huilde de hele dag. Het was een bijzonder stil en verlegen kind en zijn gezondheid hield ook te wensen over.

Z’n moeder was eigenlijk nog maar een tiener en was inmiddels al weer bevallen van een tweeling. Ze was ten einde raad, want de vader van haar kroost hield het voor gezien met zoveel verantwoordelijkheid in één keer en was er vandoor gegaan, z’n piepjonge gezinnetje onredderd en zonder inkomsten achterlatend.

Gelukkig konden alle drie de kinderen worden geplaatst in het Kindercentrum dat zich overdags over de kinderen ontfermde en de moeder vond al gauw een vaste baan. Zo konden ze overleven en zelfs een keurig huisje vinden.

Eind december is Guilherme 6 jaar geworden, de zomervakantie zit er hier weer op en hij gaat nu naar de tweede klas van de kleuterschool. Hij heeft het bijzonder naar z’n zin op het Kindercentrum en hij vindt het heerlijk om naar de bijbelverhalen te luisteren, met de andere kinderen te “klessebessen” en te spelen met de bal en de speelgoedbeesten.

We zijn bijzonder dankbaar voor al de sponsors die het werk onder kwetsbare kinderen en hun ouders mogelijk maken!

Share