Klein maar dapper!

Cecilia3Haar moeder was een tiener toen ze in verwachting raakte van Cecilia. Haar vriendje wilde er absoluut niets mee te maken hebben en liet haar ontredderd achter. Omdat ze doodsbang was dat haar familie er achter kwam, verborg ze haar zwangerschap voor iedereen en zocht geen enkele medische begeleiding. Toen de dag van de geboorte aanbrak en ze weeën kreeg sloot ze zich op in het toilet en zo gebeurde het dat de kleine baby in het water van de toiletpot viel en ten dode gedoemd was, ware het niet dat de inmiddels gealarmeerde familie er een politieagent bij had gehaald die het babytje redde en moeder en kind met spoed naar het ziekenhuis in het naburige dorp bracht, 20 minuten verderop. Baby Cecilia hield er gelukkig niets aan over, maar was wel geboren met een kleine lichamelijke afwijking; ze had namelijk geen opening voor de ontlasting, dus werd ze opgenomen in de grote stad Belo Horizonte waar ze tijdelijk een soort stoma kreeg.

Cecilia1Begin 2012 kwam ze in een van de Kindercentra en ondanks haar handicap groeide Cecilia op tot een vrolijk, open kindje met een goede gezondheid dat het heerlijk vindt om samen met de andere kinderen te spelen en rond te dansen.

Een paar weken geleden is de inmiddels tweeënhalf-jarige Cecilia weer geopereerd in de grote stad, en met succes, want voortaan kan ze zonder stoma door het leven!

Ze ligt nog in het ziekenhuis om te herstellen van de operatie, maar haar moeder liet weten dat Cecília niet kan wachten om weer naar het Kindercentrum te kunnen gaan! Elke keer vraag ze de verpleegster wanneer ze eindelijk weer terug mag om met haar vriendjes en vriendinnetjes te spelen (foto: het kindje met het blauwe shirtje in het midden is Cecilia).

Hartelijk dank dat u het mogelijk maakt om voor kinderen als Cecilia te zorgen!

Cecilia2

Share