Kamperen in het Kindercentrum

In de maand oktober was het weer zover: de week van het kind. Koffertjes en tasjes gepakt en om half negen stonden de kinderen al reikhalzend uit te kijken naar het moment dat de poort van hetKinderen1 kindercentrum open zou gaan waar het ACAMPADENTRO zou plaatsvinden, ofwel: met zijn allen een paar daagjes wonen, spelen en slapen in het kindercentrum. Wat zagen ze er allemaal naar uit! Toen uiteindelijk het hek openging glommen de gezichtjes van plezier, want ze wisten al precies hoeveel plezier ze zouden hebben de komende 24 uur. Het thema was dit keer de Ark van Noach, door de kinderen zelf uitgekozen.

Om te beginnen werd er een lekker hapje gegeten, waarna iedereen naar de grote zaal ging waar het feest kon gaan beginnen met een toneelstukje over de Ark van Noach. Het was tijd voor het middagmaal voordat de kinderen het goed en wel beseften en wat heeft het allemaal lekker gesmaakt! En ja, na zo’n heerlijk maaltje wordt je natuurlijk altijd een beetje lui, dus was het tijd om lekker te gaan zitten, hangen, liggen en met zijn allen een DVD’tje bekijken.Kinderen2

Toen de batterijtjes weer allemaal waren opgeladen was het tijd voor de spelletjes. En wat hebben ze gespeeld! Stoelendans, wedstrijdjes eierlopen en nog veel meer. Wat hadden ze een plezier! Na een lekkere duik in het zwembadje mochten ze allemaal mee om een ijsje te eten…

Eenmaal terug in het kindercentrum werd er weer druk gespeeld, totdat opeens de heerlijkste geuren uit de keuken kwamen waar de leidsters druk bezig waren met het klaarmaken van een bijzondere avondmaaltijd: pizza’s! Tijdens het avondeten was het de grootste pret, hoewel, toen de pizza’s eenmaal op hun bordjes lagen werd er alleen nog maar gesmuld door de kinderen. Het was gewoon heerlijk om de gelukzalige gezichtjes te zien…

Toch, ondanks alles wat er al was geweest moet het allerbeste nog komen… Het schatzoeken! Bij het horen van dat Kinderen3woord kijken de kinderen verwachtingsvol aan. Er werden snel groepjes samengesteld, zaklampen uitgedeeld om te kunnen kijken in het donker. En toen gingen de kinderen met de leid(st)ers op weg om de schat te gaan zoeken. Hoe goed de sporen ook verborgen waren, toch wisten de kinderen ze te ontdekken en hoe meer aanwijzingen er werden gevonden, des te opgewondener ze werden! Hoewel uiteindelijk maar één groepje kon winnen, kregen ze natuurlijk allemaal een lekkere bonbon als prijs.

Tja, en van slapen kwam natuurlijk weinig, dat kun je begrijpen! Dus werd er nog maar een DVD gedraaid met een leuk filmpje, waarna ze eindelijk tot rust kwamen en na een lange, lange dag tevreden hun hoofdjes neerlegden en insliepen met een glimlach op hun gezichtjes…

Share