Manifestatie in Paulistas

Manifestação-Contra-a-Exploração-Infantil-048Op 4 oktober hebben zowel de leidinggevenden als de kinderen zelf meegelopen in een manifestatie voor de bescherming van kinderen en tieners in het plaatsje Paulistas. Dat was even heel wat anders! Deze actie was een onderdeel van een speciaal programma waarin wordt geageerd tegen sexueel misbruik van kinderen en tieners en het beschermen van de rechten van deze doelgroep. Het thema was: “Spelenderwijs leren wij om sterk te worden in moeilijke omstandigheden”.

Er waren tal van workshops en interactieve programma’s, er was tijd voor ontspanning, muziek, spelletjes en er werden verhaaltjes verteld voor de kleintjes. Zelfs de allerkleinsten liepen tijdens de manifestatie moedig mee door het stadje, al roepend: “Wij willen geen kindermishandeling meer!

Daarna was er nog een expositie van alle werkjes en handenarbeid, dingetjes die tijdens de workshops waren gemaakt, waaronder gekleurde ballonnen en protestborden. De hele stad was onder de indruk van dit alles en mensen bleven op straat staan om te kijken naar alles wat er gebeurde! Ze waren onder de indruk van alle werkjes die tentoongesteld werden en het allerbelangrijkste: ze werden op de feiten gewezen van het vele onrecht dat in feite onder hun eigen ogen gebeurde. We proberen op deze manier de lokale gemeenschappen wakker te schudden om kindermishandeling en –misbruik te stoppen.

Manifestação-Contra-a-Exploração-Infantil-0412

Share