Omdat Hij leeft!

BellenblazenEen prachtig lied dat ik altijd graag heb gezongen: Omdat Hij leeft ben ik niet bang voor morgen! Een andere versie, die ik persoonlijk nog mooier vind zegt: Omdat Hij leeft zie ik uit naar morgen! Ergens niet bang voor zijn is één ding, maar ergens naar uitzien gaat nog net iets verder. Ons hart huilt soms vanwege de verhalen die op ons af komen, zoals vandaag ook weer, van een meisje van 10 jaar oud dat sexueel misbruikt is door haar eigen broer die dan vervolgens door zijn eigen moeder bij de politie moet worden aangegeven. Wat een familiedrama! En dan nog maar afwachten of de politie, de (zogenaamde) kinderbescherming, justitie of wat voor flut-autoriteiten dan ook (sorry als ik wat gefrustreerd klink), hier uberhaupt iets aan gaan doen. Het word weliswaar niet als normaal beschouwd, maar wel als acceptabel getolereerd. Ons hart doet pijn als we door één van de armenwijken van Rio Vermelho lopen die wordt omschreven als een mijnenveld. Overal ligt gevaar op de loer. Als we een meisje van 8 vragen of ze dromen heeft dan knikt ze van nee. Geen wonder, je hoeft geen psycholoog te zijn om te beseffen dat een kind niet kan dromen over de toekomst wanneer het nog niet eens weet hoe het de komende nacht door zal komen…

En dan toch nog zo’n blij lied zingen? Ja! Want er is hoop! Als we kijken naar de verandering die de BEM heeft mogen brengen in de levens van duizenden kinderen en ontelbare gezinnen dan kunnen we alleen maar dankbaar vaststellen dat de boodschap van het evangelie in combinatie met het prachtige sociale werk en de tientallen projecten van de BEM een verschil hebben gemaakt! Wij gaan niet bij de pakken neerzitten, daar hebben we helemaal geen tijd voor. We willen werken zolang het nog dag is. Wilt u naast ons staan?

Share