Het is warm in Sabinópolis!

zwembad1Hoewel bij ons in het binnenland van Brazilië officieel de herfst is aangebroken is het nog behoorlijk warm, de zon hoog aan de hemel, de lucht blauwer dan blauw en geen wolkje te zien. Ja, en wat doe je dan het allerliefste? Dan spring je toch lekker het water in?

De kinderen van het kindercentrum in Sabinópolis waren niet meer te houden! Wat een plezier om zo lekker te spelen in het verfrissende water dat door de zon ideaal op temperatuur was gebracht. Voor de jongens en meisjes van het kindercentrum was het even feest! De meisjes hielden in het badje voorzichtig hun poppen vast, maar de jongens? Ja, dat is natuurlijk een ander verhaal, die gingen behoorlijk tekeer en spetterden alles nat, tot aan de leidsters toe 🙂

zwembad2En zo, op deze prachtige zomerse dag, weerspiegelde de zon zich niet alleen op het water van het zwembadje, maar op op de gezichten van de kinderen die straalden van genot. Wat hebben ze gespeeld…

Dag in dag uit werkt een team van onvermoeibare medewerk(st)ers eraan om een verschil te maken in de levens van al deze jongens en meisjes die geboren werden onder minder gunstige omstandigheden dan de meesten van ons. Deze mannen en vrouwen zijn vaak zelf opgegroeid in één van de kindercentra en mogen nu op hun beurt zorgen voor de volgende generatie. Dit prachtige werk is 45 jaar geleden gestart door Nico en Trijnie van Eijk, die in zekere zin letterlijk hun leven hebben gegeven om dat van zovele anderen zwembad3te verlichten. Momenteel gaat onze organisaties door een zware financiele crisis vanwege de waardevermindering van de euro ten opzichte van de braziliaanse reaal van meer dan 30%, allerlei politieke ontwikkelingen in Brazilië en enorm gestegen kosten in het levensonderhoud hier in het binnenland. Misschien wel meer dan ooit steunen wij als organisatie op onze trouwe gevers in Nederland en België zonder wie dit werk onmogelijk zou zijn. Wij kunnen de hele wereld niet veranderen, maar de glimlach van één kind? Die is ons alles waard! U toch ook?

Share