Van rups tot vlinder…

VlinderWaar zullen we vanavond eens heen gaan? Welke kerk zullen we vandaag bezoeken…

Dat is een vraag die Elma en ik ons regelmatig stellen op de zondagavond. Aangezien wij als BEM gelieerd zijn aan een tiental kerkjes hier in de regio, waarbij Elma (mijn vrouw) en ik verantwoordelijk zijn om de mensen ter plaatse regelmatig te bezoeken hebben wij keuzemogelijkheden te over natuurlijk!

Ok, we besloten om naar Materlândia te gaan, ongeveer 40 minuten rijden vanaf Sabinópolis, waar wij zelf wonen. Zo gezegd zo gedaan, we zijn in de auto gestapt en onderweg gegaan, waarbij de weg ons automatisch langs Euxenita voert, een ander plaatsje waar de BEM haar projecten heeft en ook daar bevind zich een kerkje. Toen we er langzaam langs reden verbaasden we ons er echter Cristianeover dat we niemand zagen! De lichten waren uit, de deur op slot. Wat was hier aan de hand? Toen we twintig minuten later in Materlândia aankwamen wisten we hoe laat het was: Materlândia en Euxenita hadden besloten om een gezamenlijke eredienst te houden, nou ja, eredienst? Het was een compleet feest! Er werd gezongen, gedanst, gesprongen, er werd een mooi toneelstuk opgevoerd en, o ja, er was geen preek 🙂

Een van de meisjes, Cristiane (zie foto) hebben wij nog als baby gekend toen ze als een zielig hoopje mens in de armen lag van Marininha, een eenvoudige voorgangersvrouw die had besloten dat er in haar huis nog wel plaats was voor een kindje wiens eigen Nildo2moeder niet meer voor haar kon of wilde zorgen. Elke keer als ik haar zie moet ik denken aan het wonder van de “wedergeboorte” van een vlinder die immers als rups zijn leven begint en als het ware een tweede kans krijgt, waarna het zich ontpopt tot een prachtige, kleurrijke vlinder!

Toen we die avond nietsbewust van huis gingen vroeg Elma me verbaasd waarom ik mijn cameratas toch meenam naar de gewone samenkomst? Ik zei: “Ach, je weet maar nooit…” Ik heb die avond heel wat gefilmd en wil jullie dan ook iets van de sfeer laten proeven door middel van drie verschillende filmpjes. Ik hoop dat jij er net zo blij van wordt als wij!

Een hartelijke groet,

Ronald

Share