Geboren in een stal…

Kerst1Het was weer kersttijd in Rio Vermelho en dat werd gevierd door de kinderen en leid(st)ers van het kindercentrum! Al zingend liepen de kinderen door de straten van het dorp, met bewondering nagekeken door de plaatselijke bewoners. De kinderen waren verkleed als bijbelse figuren uit een levende kerststal. Het was een feest om naar te kijken. Een gepensioneerde politieagent zei tegen ons :”Er zijn hier in Rio Vermelho maar twee dingen die functioneren! Het kindercentrum en jullie kerk. Verder functioneert er niets in dit stadje…

Het geeft ons veel voldoening om te zien dat ondanks de tegenwerking en teleurstellingen die we ook wel tegenkomen, zoals de financiele uitdagingen waar we ons voor geplaatst zien momenteel, het werk toch door mag gaan en ook gezien wordt door de lokale bevolking. Wij voelen ons hierdoor bevestigd in ons voornemen om door te gaan met het helpen en bijstaan van mensen in deze streek…

Kerst2Vanuit het project “God Nieuws” van de BEM werden er ook nog kerstkaarten en snoeppakketjes uitgedeeld onder alle 60 families die door het project ondersteund worden. De families waren onder de indruk van dit alles. We spraken met een jonge moeder die 15 jaar lang binnen de projecten van het zendingswerk was opgegroeid. Ze had al zo vaak de bijbelverhalen gehoord, maar nadat ze de kerstkaart en het pakketje had ontvangen gaf ze spontaan aan dat ze ook een christen wilde worden! Ook een wat oudere vrouw nam een beslissing voor de Heer. We hebben daar samen met hen mogen bidden en toen werd het pas echt kerstfeest in het leven van deze twee vrouwen…

Zo gingen we door met het uitdelen van andere kadootjes, terwijl we met de mensen spraken over de allergrootste schat van het kerstfeest. De meeste leden van ons kerkje hadden kadootjes gekocht om uit te delen. We hadden uiteindelijk zo’n honderd kadootjes om uit te delen onder de allerarmste gezinnen en we herinnerden ons de woorden van Jezus toen Hij zei: “voor zover je dit aan de minste van hen hebt gedaan heb je dit aan Mij gedaan”.

LisianyTerwijl we hier mee bezig waren kwamen we een eenzame alcohol-verslaafde vrouw tegen die tegen onze medewerksters Lisiany en Fabiane zei: “waarom bekommeren jullie je om mij? Dat begrijp ik niet! Jullie komen helemaal hierheen om mij deze kadootjes te geven… Ik zou jullie zo graag iets willen vragen, maar denk dat jullie dit niet voor me willen doen. Maar omdat jullie zo lief zijn wil ik het toch vragen… Ik heb zo’n behoefte aan een omhelzing, maar ik weet dat ik helemaal vies ben en stink…” De beide medewerksters aarzelden geen moment en zeiden: “we willen je graag omarmen en willen dat je ons ook omhelst!” En zo stonden ze daar met de armen om elkaar heen geslagen, deze beide medewerksters en die vrouw die helemaal vies was en zichzelf had bevuild. Lisiany en Fabiane gingen met grote blijdschap weer terug naar huis! We gaan door met het bezoeken van deze arme vrouw. De jonge mensen van ons evangelisatieteam kwamen na afloop juichend terug, omdat mensen de Heer hadden leren kennen en besloten hadden om Hem te volgen.

Het werd al met al een kerstmis om nooit meer te vergeten…

Share