Nacht zonder dak

NZD4We hebben er al vaak over gesproken, de Evangelische Omroep heeft het gefilmd, het heeft al geruime tijd de focus van ons als organisatie: de armste wijk van Sabinópolis, de Nova Pousada. De armoede die we daar tegenkomen is soms met geen pen te beschrijven…

Brazilië profileert zich meer en meer als een land in opkomst, binnenkort hopen ze de zesde sterkste economie ter wereld te vormen, de wereldkampioenschappen voetbal komen eraan in 2014, gevolgd door de olympische spelen in 2016, beide in Brazilië en momenteel worden kosten noch moeite gespaard om alles klaar te maken voor deze mega-festijnen…NZD3

Het probleem in Brazilië is echter de slechte verdeling van de rijkdom. Slechts een klein percentage bezit het overgrote deel, terwijl de meerderheid van de bevolking in armoede leeft. Met dat deel van de bevolking hebben wij als organisatie dagelijks te maken. Vandaar onze inzet om in de wijk Nova Pousada iets reëels te gaan doen voor de bewoners. In samenwerking met de organisatie TEAR werd een paar jaar geleden besloten om een project op te starten in de vorm van een community center bovenop de heuvels van Nova Pousada. Er werd voorzien in de financiën voor de bouw van het centrum, terwijl een grote groep van World Servants de afgelopen zomer keihard heeft gewerkt aan de bouw hiervan. (er zijn diverse filmpjes terug te vindenin ons filmarchief: http:/NZD2/www.bem.nl/?cat=22).

Omdat er nog steeds geld tekort kwam heeft organisatie TEAR in de maand november een “Nacht Zoder Dak” georganiseerd. Het was hartverwarmend om te zien hoeveel (vooral jonge, maar ook zeker oudere) mensen bereid waren om een nacht onder de open hemel te slapen en door middel van sponsors geld bijeen te zamelen. Nou moet ik zeggen, ik heb ook weleens een nacht in de oplucht geslapen, maar dat was hartje zomer en zeker geen november! Petje af dus voor deze enthousiaste en toegewijde vrienden, waaronder niemand minder als onze eigen Gerrit Knol, lid van ons bestuur en zeker niet meer de jongste! Hij had nog geen kartonnen doos om onder te slapen, maar liet zich niet klein krijgen. Bedankt Gerrit!

NZD1

Share