Net op tijd!

De regentijd die dit jaar in oktober begon is inmiddels al verantwoordelijk voor een aantal omgevallen bomen, ingestorte hellingen en zelfs vernielde huizen van arme gezinnen in Sabinópolis. Een van de getroffen gezinnen is het gezin van Carina, woonachtig in de armenwijk Coqueiros, een onderdeel van de Nova Pousada. Een deel van het huis, gemaakt van klei en takken is ingestort ten gevolge van de zware regenval van afgelopen zaterdag 27 november. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, want Carina was net op tijd samen met haar kinderen in haar nieuwe huisje ingetrokken. Maar er was jammer genoeg wel materiele schade aan kleding, schoenen, etenswaren en huishoudelijke apparaten.

Het nieuwe huisje dat net klaar was en naast het oude hutje was gebouwd was het resultaat van gezamenlijke inspanningen van de lokale gemeenschap, donateurs, de Bem Estar do Menor en van de evangelisatiegroep “De ambassadeurs van Christus” van onze plaatselijke kerk. De familie van Carina wordt geholpen binnen de projecten van de BEM en het comunity center op de Nova Pousada, dat sinds het begin van dit jaar al bezig is om haar en haar gezin te helpen. Met dit nieuwe huisje heeft Carina samen met haar kinderen haar levensomstandigheden aanzienlijk verbeterd. Op de foto’s kun je nog het oude huisje zien, maar ook het nieuwe huisje tijdens de bouw en uiteindelijk een blijde Carina in haar nieuwe woning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share