Feestelijke ouder- kinderdag

familiar3Ongeveer 80 kinderen en 30 volwassenen uit de wijk Chapadinha in Rio Vermelho die deelnemen aan het project ter bevordering van de band tussen kinderen en ouders hadden een hele bijzondere dag deze maand. Tijdens deze dag hadden zowel de ouders als de kinderen het grootste plezier. Er werd gedanst en er waren talloze spelletjes die gespeeld werden.

Na afloop van de activiteiten werden de aanwezige moeders uitgenodigd om deel te nemen aan een debat met het volgende thema:

Jij bent uniek voor God, de Schepper van alle dingen heeft over jou gedroomd, Hij houdt van jou en daarom wil Hij graag een relatie met jou

familiar2Tenslotte was er nog een grote verloting met mooie prijzen. “Het doel van dit project is om de families te inspireren en te motiveren om op een gezonde, leuke manier met elkaar om te gaan. We proberen de ouders te leren om een gezellige, veilige omgeving te creëren voor hun kinderen.” vertelde Dayane Ferreira ons. Zij is één van onze medewerksters in het kindercentrum van Rio Vermelho.

De CRAS (een kinderprogramma van de lokale overheid) was ook aanwezig en verzorgde voor alle aanwezigen een heerlijke maaltijd en leuke kadootjes. Ook onze kerk werd vertegenwoordigd door verschillende vrijwilligers die meehielpen om de dag tot een groot succes te maken. Zowel de CRAS als onze plaatselijke kerk hebben zich geprofileerd als belangrijke partners binnen het werk van de BEM te Rio Vermelho. Wij familiar1zijn hen zeer dankbaar dat ze samen met ons dit werk willen dragen!

Share