Ons hart huilt…

Speelgoed

Vandaag twee van onze leidsters
aan het woord:

Júnia:

“Het is niet alleen het gevecht tegen armoede, huiselijk geweld, verkrachting, incest en verwaarlozing, maar ook het gevoel van machteloosheid als een kind een wens heeft die niet vervuld kan worden, zoals de kleine Simão. Omdat z’n voortdurend dronken moeder hem mishandelde is hij uit huis geplaatst en woont hij nu bij z’n tante. Toen de leidster hem vroeg wat z’n grootste wens was zei hij: “Een bed, want alleen ik slaap op de grond.” “Maar waarom slaap jij op de grond?” “Omdat ik geen bed heb, en ik wil God vragen om mij een bed te geven!”

En wat doe je als een kindje van net 2 jaar naar het Kindercentrum komt met brandvlekken op het beentje en de moeder zegt dat het een ongelukje was, terwijl het duidelijk de afdrukken zijn van een lepel?

Soms word je overspoeld door zóveel ellende…..

BangDayane:

Ik zou graag met jullie het verhaal willen delen van een kind dat we in het project opvingen afgelopen week. Het kind zat vol littekens op de plaatsen waar het gebeten was, onder andere in het gezicht. Verder vonden we allerlei brandwonden over het hele lichaam, veroorzaakt door brandende cigaretten die de vader opzettelijk op het lichaam van het kindje had uitgedrukt. Ik heb het hier over een baby van 9 maanden!!!

De moeder is nog eigenlijk een tiener van slechts 17 jaar oud die voorheen deel had genomen aan het familie project van het kindercentrum, maar sinds ze met deze man samenwoont mocht ze van hem niet meer komen. Op dit moment zijn zowel moeder als baby opgevangen door een van de families van de Gekwetstkerkgemeenschap, terwijl de vader die bekend staat als zeer aggressief en gevaarlijk probeert te ontdekken waar zij zich bevinden. Hij is een oude bekende van de politie. Ik vraag jullie om gebed in het bijzonder voor dit onschuldige kindje, opdat het veilig mag zijn voor alle gevaren. Bid ook dat de plaatselijke autoriteiten hun werk goed doen. Laten we met elkaar de verantwoording op ons nemen van deze moeder met haar baby…

Share