Video–Vader houd mij vast

veilig

Het begon eigenlijk met een oproep op de website van stichting Opwekking, waarin men componisten en tekstschrijvers uitdaagde om eigen werk naar hen op te sturen, waarna een commissie de meest geschikte liederen gaat uitkiezen om opgenomen te worden in de Opwekkingsbundel. Ach, ik schrijf al bijna mijn hele leven liederen en met veel liefde. Ik nam de uitdaging dus aan en besloot een lied te maken. Ik liet me inspireren, maar ontdekte al gauw dat het geen lofprijzingslied werd en ook geen aanbiddingslied. Het werd een gebed. Mijn gebed…

Als kind werd ik vaak gepest. Ze moesten altijd mij hebben. Ik herinner me dat ik op een dag op het schoolplein stond, terwijl alle kinderen lachend om me heen stonden. Ik wilde het liefst door de grond zakken en durfde de andere kinderen niet eens aan te kijken. Maar tot mijn grote verrassing kwam één van de sterkere jongen naar me toe, sloeg zijn arm om mijn schouders en zei: “Kom op joh, trek je maar niets van hen aan…” Wat een opluchting! Opeens stond ik niet meer alleen tegenover de rest van de school, maar had ik toch nog een bondgenoot gevonden. Dat dacht ik tenminste, want voordat ik het in de gaten had, liet mijn nieuwe “vriend” me voor de ogen van iedereen struikelen en viel ik languit op de stenen. Toen werd er pas echt gelachen…

Ik schrijf deze dingen vandaag voor jou. Misschien ben je wat onzeker of voel je je bang en alleen. Er  komt  van alles op je af en je vindt het moeilijk om de weg nog te zien en Gods fluisteren nog te horen. Bidt dan in stilte het gebed maar mee: Vader houd mij vast. Je mag je eigen melodie bedenken!

Queridos amigos e irmãos,

As vezes não sei bem o que dizer, mas aprendi que a música fala qualquer lingua, então esta música é para você com muito carinho. Podemos orar juntos esta oração?

Share