Video – Regenfeest bij de indianen

indiaans meisjeIk heb er vorige week al iets over geschreven, maar hier volgt dan een unieke filmimpressie die ik kort na ons bezoek bij de indianen van de Pataxó stam heb gemaakt. Ik neem jullie als het ware even mee naar de dichte bossen rond het plaatsje Carmésia, ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Sabinópolis, waar deze indianen wonen. Het was voor ons een bijzonder voorrecht om dit mee te maken. We werden ook als vanzelfsprekend uitgenodigd om deel te nemen aan de maaltijd. We kwamen precies op tijd, want al vanaf een afstand hoorden we het gezang van de mannen, vrouwen, jongens en meisjes die vrolijk hun dansen dansten, zoals hun voorouders dat eeuwen geleden al gewend waren. Voor ons gevoel even een stap terug in de tijd. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als wij hebben gedaan! We mochten desgevraagd ook alles filmen van het opperhoofd.

Share