Mensonwaardig…

straatkinderenDe twee leerlingen van de Bijbelschool, André en Wilson schrokken van de misére in de armenwijk Cascalheira in Rio Vermelho, waar ze een onderdeel van hun stage gingen doen. De wijk ligt tegen een heuvel. Langs het stoffige aarden pad staan aan beide kanten hutjes van leem, sommige half weggezakt, met een vervallen bamboe of platen dak, openstaande deuren van rotte planken die uit hun voegen hangen. Alles bruin-rood van de stof, want het regent al maanden niet in de plaats Rio Vermelho, die deel uitmaakt van de beruchte droogtestreek, de Vallei brazilie2van de – nu droge – rivier Jequitinhonha.

Eén van de hutten trok hun aandacht. Ze gingen er binnen en waren ontzet; het stonk er walgelijk naar urine en uitwerpselen. In het hutje stonden geen meubels, er is geen water, geen licht, geen eten, geen inkomsten en geen vreugde, maar er wonen vier mensen: een echtpaar, zo tussen 20-30 jaar allebei alcoholist en werkloos, en twee kinderen van 4 en 1 ½ jaar. Ze leven van wat hun gegeven wordt door medelijdende buren, maar vaak ruilen ze dat weer voor drank. De vloer van aangestampte aarde ligt bezaaid kindercentrum2bcmet rommel en ontlasting. Het toppunt van ellende en onmenselijkheid was deze scene: in een donker hoekje op de grond zat het jongste groezelige kindje dat met vieze vingertjes opgedroogde ontlasting van de vloer raapte en op at!

“Heer, help uw kinderen in Rio Vermelho om liefde, hoop en verlossing te verkondigen aan dit gezin! Ze te begeleiden en te helpen een menswaardig leven te krijgen, zonder verslaving. Help onze partners, waar ook ter wereld, om dit mogelijk te maken door te bidden en te geven. Amen.”

Alleen met jouw hulp kunnen we deze kinderen en gezinnen helpen. Vanaf 5 euro per maand kun je een AMIGO van de BEM worden en een verandering brengen in het leven van deze mensen!

Trijnie van Eijk

Share