Hoogvliegers!

pipa1Op zaterdag 20 augustus was het zover: de wedstrijd vliegeren 2011 in Rio Vermelho! Het was een initiatief om de plaatselijke jeugd en tieners te stimuleren om hun energie op een positieve en leuke manier te gebruiken. Diegenen die zich hadden ingeschreven voor de wedstrijd ontvingen op donderdag van ons het materiaal dat ze nodig hadden om hun eigen vlieger te maken, waarbij ze met elkaar een gezellige maaltijd van hotdogs en frisdrank kregen aangeboden.

Iedereen ging dus aan de slag en maakte zijn of haar eigen vlieger, waarmee zaterdag de lucht boven de wijk Chapadinha kleurde in allerlei tinten. Voor de tien besten waren er heuse prijzen, gesponsord door de plaatselijke supermarkt en een kledingwinkel. De tweede en derde plaats ging naar Mateus en Tico. Cleison, die de beste was van allemaal pipa2won een mooie schoolset plus een tegoedbon van maar liefst € 70,- die hij mag besteden in de plaatselijke kledingzaak “Talento Moda”. Mateus die als tweede eindigde kreeg ook een schoolset plus een tegoedbon voor een compleet voedselpakket, gegeven door de supermarkt “São Tiago”. Tico, die de derde prijs won, ondanks het feit dat hij twee dagen eerder een gebroken arm opliep en dus gedeeltelijk in het gips liep, ontving een schoolset plus een bedrag van € 12,50. Ook de overigen van de tien besten wonnen mooie prijzen.

Het was een duidelijk voorbeeld van hoe belangrijk het is om positieve manieren te creëren voor onze jonge mensen. Zodoende leren ze dat er andere manieren zijn om je te vermaken als door middel van geweld en drugs. pipa3We hopen in de nabije toekomst meer van dit soort activiteiten te organiseren. En de jongelui? Die zien verlangend uit naar de vliegerwedstrijd van 2012…

Share