Video – Een wereld van verschil (2)

ReinaldoHier is zoals beloofd het tweede deel van “Een wereld van verschil”, waarin we het verhaal vertellen van Daluz, een jonge vrouw die ergens diep in het binnenland opgroeide, samen met haar ouders, broertje en zusjes. Ze kijkt in dit filmpje terug op een jeugd die niet zo makkelijk was als wij gewend zijn. Het was een strijd om het bestaan. Parasieten, slangen en schorpioenen vormden een dagelijks gevaar. Zelfs vandaag de dag komen er nog panters voor in de dichte bossen die het gebied markeren waar Daluz haar kinderjaren heeft doorgebracht. In het leven van Daluz en haar familie kwam een keer toen Nico en Trijnie van Eijk zich 44 jaar geleden in de streek vestigden en het evangelie begonnen te verkondigen, waarbij de alles op alles zetten om de allerarmsten te helpen om een beter bestaan op te bouwen. De vader van Daluz was aan de drank, zoals zovele mannen en vrouwen in deze regio, maar werd verlost van zijn alcoholverslaving. Daluz en haar broertje en zusjes kregen de mogelijkheid via de Bem Estar do Menor om naar de lagere school te gaan en daarna ook naar de middelbare school. Uiteindelijk besloot Daluz om de bijbelschool te gaan doen waar ze ook haar huidige man Reinaldo heeft leren kennen. Samen hebben ze inmiddels een dochtertje en zijn verantwoordelijk voor het werk in een van de armste wijken van Sabinópolis. Kijk hier naar het vervolg van “Een wereld van verschil…

 

Share