Video – Een wereld van verschil

DaluzAls je ooit in Sabinópolis geweest bent dan kan het bijna niet anders of je hebt haar ontmoet: Daluz, één van de vruchten van het werk van de Bem Estar do Menor (welzijn voor minderbedeelden). In het archieffilmpje van deze week, gemaakt in 2009,  kijkt ze terug op haar kindertijd diep in het binnenland. Ze vertelt over het totale gebrek aan gezondheidszorg, de armoede in de streek waar ze vandaan komt, maar ook bijvoorbeeld over het speelgoed dat ze als kind zelf maakten van versleten teenslippers. Die teenslippers mocht ze trouwens alleen op zondag dragen, zodat ze niet teveel zouden slijten. Doordeweeks liepen ze op blote voeten. En dat me alle parasieten die je hier in Brazilië tegenkomt…

Daluz is een voorbeeld van hoe God het zendingswerk gebruikte om mensenlevens aan te raken. Ze is dankbaar voor de kansen die ze mocht ontvangen, de opleiding die ze dankzij de Bem Estar do Menor mocht volgen en voor haar echtgenoot die ze op de bijbelschool mocht ontmoeten. Inmiddels hebben ze samen een prachtige dochter:

Onderstaand filmpje is het eerste deel van de film die we in 2009 met Daluz maakten. Volgende week kun je hier het tweede deel bekijken.

Share