Het verschil…

nieuwe hoopHet was in de jaren zestig en ik was nog een kind. Ik herinner me dat mijn vader voorlas uit de kinderbijbel van Anne de Vries: “Want Ik heb honger geleden en u hebt mij te eten gegeven. Ik heb dorst geleden en u hebt mij te drinken gegeven. Ik was een vreemdeling en u hebt Mij in uw huis uitgenodigd. Ik had niets om aan te trekken en u hebt Mij kleren gegeven. Ik was ziek en u hebt mij opgezocht. Ik zat in de gevangenis en u bent bij Mij geweest.” En dat men zich afvroeg: “Maar wanneer dan?” en dat de Here Jezus zegt: ”Toen u dit voor een van mijn minste broeders hebt gedaan, deed u het voor Mij”. Ik was nog heel jong, maar tsjonge, dat maakte grote indruk op me: iets van betekenis voor de Here Jezus doen! En is dat niet wat we elke dag en overal kunnen doen? Het verschil maken. Dichtbij, of ver weg!

Een aantal weken geleden was hier het team van EO Metterdaad. Ze kwamen filmen, om fondsen te werven voor het te bouwen Community Center op de hoogste top van de armenwijk Nova Poueosada in Sabinópolis, de wijk van de allerarmsten, criminelen, drank- en drugsverslaafden. Door middel van dat Center wil de EZB deze mensen helpen hun levensomstandigheden te verbeteren en kinderen kansen geven zich op allerlei gebied te ontwikkelen. Misschien hebt u in augustus de uitzendingen gezien (en anders kunt u ze altijd nog bekijken op www.nederlandhelpt.nl). Van ’s morgens vroeg tot vaak midden in de nacht hebben ze doorgewerkt, in hitte, kou en stof. Zij wilden het verschil maken.

Eén van de teams van World Servants, een groep enthousiaste jongelui, heeft zich 3 weken lang ingezet voor de bouw van dat Community Center. Een tweede team bouwde verder in Paulistas aan het Kindercentrum. En een groep amerikaanse jongelui bouwde in Rio Vermelho een nieuw huisje voor een straatarm gezin dat met z’n elven in het meest miserabele hutje woonde wat ik ooit heb gezien; ook gaven ze een week lang bijbelstudies voor jong en oud, waarbij 20 mensen tot geloof kwamerikanenamen. Al die jongelui maakten het verschil.

Ook wij, als team willen het verschil blijven maken. Ons hart gaat uit naar de arme en kwetsbare bevolkingsgroepen van Brazilië: kinderen, tieners, jongeren, achtergestelde gezinnen en weduwen. We willen kijken met Gods ogen, we willen Zijn handen en voeten zijn en vertrouwen op een hoopvolle toekomst.

“Eén van Mijn minste broeders…….”

Bem Estar do Menor….. welzijn van de mindere….

 

Dank voor uw gebeden, liefdegaven en bemoedigingen! Wilt u ons blijven helpen het verschil te maken?

Namens het gehele team,

Elma Steenbeek (sponsorprogramma’s)

FacebookTwitterWhatsAppDeel dit met je vrienden