Veilig en geborgen

vleugels

Het is een basisbehoefte die leeft in ieder mens, de behoefte aan veiligheid en geborgenheid. Gisteren waren Elma en ik bijna de hele dag in Carmésia waar we verschillende gezinnen bezochten en ook met een aantal mensen op straat praatten over hun leven, hun pijn en hun strijd om te overleven. Wat je dan allemaal hoort! Wij werden er stil van. Vooral toen bij mensen zomaar spontaan de tranen kwamen over dingen uit het verleden die ze nooit goed hebben kunnen verwerken. Hier in Brazilië is het nog altijd een strijd om te kunnen overleven…

Vanmorgen kreeg ik deze prachtige foto via de mail toegestuurd. Ik kan me geen mooier plaatje voorstellen om het gevoel van veiligheid en geborgenheid tot uitdrukking te brengen en wilde dit graag met jullie delen. Dat is ook waar wij als BEM voor staan: een schuilplaats bieden aan hen die zich onveilig voelen. Een toevluchtsoord zijn voor diegenen die bang zijn of het even niet meer zien zitten. En als wij in dat grote werk een klein puzzelstukje mogen vormen dan kunnen we daar alleen maar dankbaar voor zijn…

Het videoverslag dat we hebben gemaakt gisteren, de interviews op straat en de gesprekjes met Sebastião en Teresa, het voorgangersechtpaar van onze kerk in Carmésia hoop ik binnenkort op deze website te plaatsen. Wilt u ook een verschil maken voor gezinnen die zoveel minder hebben als wij? Word een AMIGO van de BEM en help ons helpen!

Ronald

FacebookTwitterWhatsAppDeel dit met je vrienden