Video – Ik was hongerig…

meisjeOnze dochter Talitha en haar man Janno hebben een grote kring van vrienden in Valinhos, een welvarend stadje in de staat São Paulo. Ze maken allemaal deel uit van een kerk vol enthousiaste jonge mensen voor wie het niet genoeg is om ‘s zondags naar een preek te luisteren. Daar zijn ze veel te aktief voor! Toen ze hoorden over de uitdagingen waar wij als organisatie hier voor staan, de vele arme gezinnen die vandaag niet weten of er morgen nog eten op tafel staat, hebben ze de handen ineen geslagen, een plan bedacht en dat uitgevoerd. Er werd vanuit de kerk een voetbalteam geselecteerd, week na week werden er voetbalwedstrijden georganiseerd en de opbrengst was helemaal ten bate van het werk van de BEM. Er werd namelijk een entree vastgesteld van 1 kilo houdbare voedingsproducten waar uiteindelijk een vrachtwagen vol naar Sabinópolis werd gestuurd. Wij vinden dit een geweldig initiatief!

Misschien heb jij ook wel een idee hoe je iets zou kunnen organiseren om anderen te helpen. Laat het ons dan weten en stuur een mailtje naar elma (at) bem.nl

Zo hebben we bijvoorbeeld gehoord dat twee vrienden van ons, Jarno Kuipers en Nico Kroeze op 10 september een  praise avond gaan houden om het werk te steunen, geweldig! Jezus zei eens: “Ik was hongerig en jij gaf mij te eten”. Toen men hem vroeg: “wanner was dat dan?” zei Hij dat alles wat je voor hulpbehoevende mensen doet, je in feite voor Hem doet…

Bekijk hieronder het filmpje dat Talitha en Janno samen met Elma hebben gemaakt tijdens het uitdelen van de voedselpakketten!

Share