Het bezoek van Dimitri

DimitriIn de maand juli ontving het kindercentrum in Rio Vermelho een bezoek dat niet snel vergeten zal worden. Dimitri, een sportieve jongeman uit Nederland kwam naar Brazilië om het zendingswerk te leren kennen. Hij is 23 jaar oud en, zoals hij zelf menigmaal zei: “Dimitri was een succes in Rio Vermelho”.

Deze jongeman gaf workshops over basketbal en leerde de kinderen van het project veel nieuwe spellen die hijzelf in Nederland had geleerd. Hij verwarmde vele harten, niet alleen door middel van de sport, maar gewoon door wie hij was, zijn extraverte persoonlijkheid en gevoel voor humor.

Op dit moment is Dimitri in Sabinópolis waar hij les geeft in gevechtssporten zoals Muai Thai aan de jonge mensen van het project “conectados”. Dit project, waarbij tieners opgevangen en begeleid worden wordt ondersteund door alle kerken van de zending en door de organisatie BEM. Door middel van dit project leren jonge mensen uit het dorp nieuwe dingen in hun vrije tijd. Binnenkort hoopt Dimitri weer op het vliegtuig naar Nederland te stappen, maar een ding is zeker: velen zullen hem missen hier en vergeten zullen ze hem zeker niet!

Bedankt voor je inzet Dimitri!

Share