Video – Goed gedaan Grootegast!

ws-paulistas

Onderstaand verslag hebben we overgenomen van de website van World Servants en werd geschreven door één van de teamleden in Paulistas:

Vandaag zijn we dus al weer een week en één dag in Paulistas. Een mooi rustig plaatsje in bijna het midden van Brazilië. We genieten nog elke dag van waar we zijn. Alle zintuigen worden gebruikt om de plek waar we zijn in ons op te nemen. Ogen, handen, voeten, oren…. het is namelijk zo anders dan thuis.

– Ons thuis ‘nu’ ligt tussen enkele heuvels, maar zo ligt het hele plaatje eigenlijk tussen verschillende heuvels…
– Het leeftempo van de mensen in zo relaxed, misschien in onze ogen wel te…
– Waar in Nederland de bouwvak is, wordt op verschillende plaatsen in Paulistas gebouwd …
– Brazilie is in beweging; een land in opbouw …
– Brazilie voetbalt. Nog niet één keer gewonnen, maar we hebben wel een grote beker…
– Brazilie een groot land waar veel over te vertellen valt, want er is veel meer dan wat hierboven staat…

Gistermorgen zijn we echt Paulistas in geweest, even geen bouw. En dat heeft een enorme indruk achtergelaten bij ons allen. Daar waar een land in opbouw is, is nog wel echte armoede. Huisjes van leem of steen, zonder deuren of ramen, waar geen gordijn hangt, kledingkasten dat zijn planken, waar kleding op bulten wordt verzameld. De mensen die in deze huisjes wonen kennen geen perspectief en verschillend onheil komt over hen heen. We waren na deze bezoeken STIL. Het kwam wel even aan. Laten we het op de manier zeggen zoals één van de jongeren het verwoorde: ‘Zullen we morgen nog harder gaan werken voor deze bevolking?’
Het waren namelijk geen beelden meer van de tv, maar echt we konden het ruiken en aanraken. Het kwam recht in ons hart. We zullen komende week nog wel meer zien, enkelen van ons zullen zelfs gaan slapen bij de plaatselijke bevolking om nog meer te proeven van hier. We gaan hier nog anderhalve week door, zeker is: het zal een blijvende plek zijn in ons hart…

We staan hier in Paulistas stil bij onze plek in deze wereld. Weet jij of u hem al? Fullcolor servability.
Het gaat ons goed! Hopelijk ook met jullie
.”

 

Share

  1 comment for “Video – Goed gedaan Grootegast!

  1. Aletta Top
    August 25, 2011 at 10:47

    Wauw!! Wat een super filmpje, hele mooie impressie van wat jullie daar doen 🙂 🙂 Wat een ervaring, wat een goeie dingen.

Comments are closed.