Wees een trendsetter!

kinderenAls mens moet je naar mijn idee altijd op zoek zijn naar de mogelijkheid om het verschil te maken. Waarom zou ik bijvoorbeeld dingen gaan doen die al volop door anderen worden gedaan? God heeft ons allemaal uniek gemaakt en iedereen heeft zijn eigen talenten meegekregen. Ik kan me er aan ergeren als ik zie hoe mensen maar al te vaak kuddegedrag vertonen. Er hoeft bijvoorbeeld maar iemand op te staan in Parijs om ons te zeggen dat we ons de komende zomer in minijurk en maxivest horen te kleden en we doen dat gewoon. De buurman hoeft maar een nieuwe keuken te installeren, de badkamer te vernieuwen of wij voelen ons geroepen om dat ook te doen. Waarom worden we zelf geen trendsetters? Maak zelf het verschil!

Het team van de Bem Estar do Menor (welzijn voor minderheden) doet al meer dan 44 jaar zijn best om het verschil te maken in het binnenland van Brazilië. Waar eens kinderen bedelend langs de deuren liepen en omkwamen van de honger zien we nu hele nieuwe generaties opgroeien. Gezonde kinderen die de mogelijkheid krijgen om naar school te gaan, elke dag een douche te nemen, 3 gezonde maaltijden per dag eten en dagelijks met liefde worden omringd. Er is veel veranderd in deze streek. En dat allemaal omdat Nico en Trijnie van Eijk 4 decennia geleden besloten om anders te zijn, niet voor zichzelf te leven, maar hun leven te wijden aan het helpen van mensen die zoveel minder hadden als zij. Laat het een uitdaging voor ons allemaal zijn:

Durf anders te zijn dan de rest…

Share